Metionin Complex, 60 tabletter

298 kr

Innehåller en kombination av de viktigaste näringsämnena för levern

I lager

Artikelnr: EP-4357671 Kategorier: , Etikett:

Beskrivning

Metionin Complex, 60 tabletter – IMS Nutrition

Metionin Complex (f.d. Hepamax) är ett preparat som innehåller en kombination av de viktigaste näringsämnena för levern.

HepaMax Biovital byter namn och heter numera Metionin Complex. Innehåll av substanser är detsamma som tidigare.

Metionin Complex innehåller en serie med mikronäringsämnen vilka sammansatt och var för sig har en vetenskapligt välkänd stimulativ verkan för avgiftningssystemets arbetsförmåga.

Ämnen som ingår i Metionin Complex är:

  • Pyridoxin (vitamin B6) – är det generalvitamin som spelar en avgörande roll för leverns enzym – och proteinsyntes dvs. leverns förmåga att producera för avgiftningssystemet viktiga enzymer och proteiner. B6 ingår som s.k. cofaktor i de flesta kända avgiftnings-relaterade proteiner och enzymer.
  • Kolin (Kolinbitartrat) – är ett kroppseget vitamin som hos en frisk människa skall naturligt tillverkas av tarmfloran. I den mänskliga kroppen ombildas det bl.a. till lecitin vilket är en s.k. fettransportör. Kolin spelar en viktig roll i kroppens förmåga att producera funktionell galla. Brist på kolin ger bland annat upphov till fettlever och en nedsatt avgiftningsförmåga.
  • Cystein – är en svavelbunden kroppsegen aminosyra vilket hos en frisk människa syntetiseras från homocystein under förutsättning att det finns en adekvat närvaro av de funktionella formerna av B12 och folsyra – metylkobalamin respektive tetrahydrofolat. Cystein konverteras om bl.a. till acetylcystein vilket spelar en viktig roll för avgiftningssystemet. Cystein är även en viktig faktor i det antioxidativa enzymsystemet glutation.
  • Metionin – är en svavelbunden essentiell aminosyra som i samverkan med kolin och cystein skapar förutsättningar för adekvat avgiftningsförmåga. Den är även en viktig synergist till selen.
  • Selen – är en cofaktor i Glutationperoxidase (GPx) vilket är det allmänna namnet på en enzym familj med peroxidasaktivitet vars huvudsakliga biologiska roll är att skydda organismen från oxidativ skada.
  • Mangan – är ett essentiellt spårämne som är avgörande för syntesen av enzymet glutationsyntetas vilket krävs för tillverkningsförmågan av det avgiftande enzymsystemet Glutation. Den ingår även som en viktig komponent i det antioxidativa skyddssystemet Superoxidasmutas (SOD). Krävs också för att levern skall kunna producera glutamin.

Förpackningen innehåller 60 tabletter.

Dosering:

2 tabletter om dagen morgon och kväll.

Ingredienser:

Varje tablett ger: B6 (Pyridoxin HCL) 50 mg, Kolin (Kolinbitartrat) 50 mg, Selen (Selenmetionin) 50 mcg, Mangan (Mangansulfat) 5 mg, L-Cystein 100 mg och L-Metionin 250 mg.

Tabletthjälpmedel: Cellulosafibrer från tall.

Innehåll:

Per 2 tabletter % av RDI*
Metionin 500 mg Ej fastställt
Mangan 10 mg 500%
Vitamin B6 100 mg 7142%
Cystein 200 mg Ej fastställt
Selen 100 µg 182%
Kolin 100 mg Ej fastställt

*Dagligt referensintag


Förvaring:

Torrt och utom räckhåll för barn.

Förvaring:

Torrt. Utom räckhåll för barn.

 

Ytterligare information

Vikt 150 kg

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Metionin Complex, 60 tabletter”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *