Beskrivning
Ceylonkane,l 150 gram – Närokällan
Ceylonkanel anses vara den bästa formen av kanel med en djupt aromatisk och söt smak.
Det finns flera sorters kanel, den vi köper i affärerna är så gott som alltid Kassia från Kina. Denna kanel är från Sri Lanka och kallas också Ceylonkanel (Cinnamonum zeylanicum eller Cinnamomum verum). Förutom dess aromatiska egenskaper, vilket är främsta anledningen till att vi använder den i väst, så har den i årtusenden använts för sina avancerade läkande egenskaper.
Kanelen var så eftertraktansvärd att den ett tag var dyrare än guld. Kanel är barken på kanelträdets bark som skalas av och rullas i stänger efter torkning i solen. Man skiljer på äkta kanel och Kassis genom tjockleken på barken. Ceylonkanelen är ljusare och tunnare än Kassiabarken som kan vara flera millimeter tjock. Problemet med Kassiakanelen, som är mycket billigare, är att den innehåller stora mängder av det giftiga ämnet kumarin som skadar levern och egentligen borde ha varningstext. Ceylokanelen har bara en bråkdel av kumarin. För de som använder mycket kanel bör därför absolut endast använda Ceylonkanelen.
Förpackningen innehåller 150 gram.
Ingredienser:
Ekologisk ceylonkanel (Cinnamonum zeylanicum).
Recensioner
Det finns inga recensioner än.