Välkommen till Hälsogigantens kundtjänstsida. Här hittar du hjälp och info för dig som kund.

Kontakt

Hälsogiganten AB
559442-4995
Heden hus 124
821 31 Bollnäs

info@halsogiganten.se

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren (FAQ).

Beställning

Hur genomför jag ett köp? 

När får jag min orderbekräftelse?

Hur ändrar jag eller avbeställer min order?

Kan jag beställa till andra länder än Sverige?

Betalning och säkerhet

Vilka olika betalningssätt kan jag välja mellan?

Kan jag som företag handla hos er?

Var kommer kvitto på mitt köp?

Hur många dagar har jag på mig att betala en faktura? 

Hur får jag min faktura?

Frakt och leverans

Hur lång är leveranstiden?

Hur vet jag när jag kan hämta mitt paket hos ombudet eller utlämningsstället? 

Hur lång tid har jag på mig att hämta mitt paket?

Vad kostar frakten? 

Jag har mottagit en skadad eller felaktig vara, hur gör jag nu?

Jag har mottagit en transportskadad vara, hur gör jag nu?

Kan jag välja utlämningsställe?

Returer

.Jag vill returnera min beställning, hur gör jag nu?

Vem betalar frakten vid retur?

Övriga frågor

Kan jag handla för vilken summa som helst?

Varför saknas det ibland text till vissa produkter?

Finns det möjlighet att hämta varorna någonstans?

Jag saknar en produkt i ert sortiment, kan ni ta in den?

 

Köpvillkor

Här finner du information om våra köpvillkor.

Priser

Alla våra priser anges i SEK inkl. moms och är styckpriser om inget annat anges.

Vi förbehåller oss rätten till prisjusteringar utan avisering till kund. Prisjusteringar gäller ej redan lagda ordrar.

Leverans och frakt

Hälsogiganten levererar dina beställningar med DHL.

För order som understiger 600 kr inkl. moms utgår en fraktavgift på 59 kr. Över 600 kr handlar du fraktfritt.

Väljer du att hämta ut dina varor på vårt lager är det fraktfritt oavsätt beställningssumma.

Leveranstid

Vår ambition är att leverera alla paket inom 1-2 arbetsdagar, vilket innebär att det normalt tar 2-5 helgfria arbetsdagar innan du har dina varor.

Leverans till annan adress

Paketet skickas till ditt närmaste utlämningsställe. Vill du ha varan skickad till ett specifikt utlämningställe skriver du det i kommentarsfältet i kassan.

Om en vara är slut

Vi förbehåller oss rätten att byta en vara som är slut på lager mot likvärdig. Finns ingen likvärdig får du pengarna tillbaka.

Outlöst paket

Vid outlöst/vägrad försändelse förbehåller vi oss rätten att debitera dig som kund kostnader så som returfrakt, expeditionskostnader etc.

Minimisumman vi debiterar är 149 sek.

Ångerrätt/Öppet köp

Hos oss på Hälsogiganten har du 14 dagars ångerrätt på ditt köp. Ångerrätten gäller dock inte Vivomixx då den är kylvara.

Skulle du vilja returnera en vara, vänligen kontakta oss per e-post och ange ordernummer innan du returnerar varan. Du som kund står för returfrakten. För att ångerrätten ska gälla måste varan vara oanvänd, i säljbart skick, ha obruten försegling/plombering och om möjligt vara i originalförpackning. Vid eventuell retur ber vi dig emballera varan väl, så att transportskada undviks. Transportskada på grund av bristfällig emballering debiteras dig som kund. Efter att vi har mottagit och kontrollerat varan betalar vi tillbaka varusumman.

Bytesrätt

Hos oss på Hälsogiganten har du 14 dagars bytesrätt på ditt köp. Detta gäller alla varor utom Vivomixx då den är kylvara. Skulle du vilja byta en vara, vänligen kontakta oss per e-post och ange ordernummer samt vilken vara du vill byta till så kontaktar vi dig.

Du som kund står för returfrakten. För att bytesrätten skall gälla måste varan vara oanvänd, i säljbart skick, ha obruten försegling/ plombering och om möjligt vara i originalförpackning. Vid eventuellt byte ber vi dig emballera varan väl, så att eventuell transportskada undviks. Transportskador på grund av dålig emballering debiteras dig som kund.

Betalning

De flesta betalsätt möjliga, dock ej postförskott.

Du kan betala i efterskott via faktura, konto eller delbetalning, läs mer om detta på Klarna. Ingen faktureringsavgift tas ut.

Direktbetalning med dosa från följande banker: Nordea, SEB, Swedbank och Handelsbanken.

Visa och Mastercard. Se klarnas villkor för ”Checkout” länst ner på denna sida eller i ”kassan”.

Beställning

Du måste ha fyllt 18 år för att få handla på halsogiganten.se

Minimiorder

Vi tillämpar inte minimiorder.

Förändring av order

Så länge dina varor inte är skickade från vårt lager går det bra att göra ändringar eller avbeställa din order genom att kontakta oss per e-post.

Transportskada

Om varan skadas eller kommer bort under transporten från hälsogiganten.se till dig som kund är hälsogiganten.se ansvarig. Om varan skadas eller kommer bort då du återsänder den till hälsogiganten.se är det du som kund som är ansvarig. Eventuella transportskador på grund av bristfällig emballering debiteras dig som kund.

Om du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, skall detta omedelbart vid leverans anmälas till fraktbolaget. Om dessa ej åtager sig skadeansvaret, skall du kontakta Hälsogogiganten.

Fel vid leverans

Om något blir fel vid leverans, tex fel vara, fel antal eller skadad vara har du rätt att inom 14 dagar ångra/reklamera ditt köp. För att kunna returnera varan måste den vara oanvänd, i säljbart skick, ha obruten försegling/plombering och om möjligt vara i originalförpackning. Vid eventuell retur vänligen kontakta oss per e-post för att få ett en retursedel, Hälsogiganten står för returfrakten.

Personuppgifter

När du, som är privatperson, registrerat dig och gjort din beställning, godkänner du också att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet, Hälsogiganten / Nova Hälsocenter, för att på ett bra sätt kunna fullgöra vårt åtaganden gentemot dig. Vi behandlar dina personliga uppgifter med största försiktighet enligt Personuppgiftslagen (PUL) och du har rätt att ta del av informationen. Informationen du lämnat till oss används endast för att genomföra leveranser till dig. Vi kommer aldrig på något sätt dela dina personliga uppgifter till någon annan, och vi följer de regler som finns i datalagen och personuppgiftslagen. Du har som registrerad kund rätt att begära att uppgifter ändras eller raderas.

Bedrägeri

Alla försök till bedrägeri polisanmäls.

Reservationer

Vi reserverar oss mot lagerförändringar och eventuella tekniska fel i webb-shopen, browser eller server.

Vi reserverar oss även mot texter som skrivits/tryckts felaktigt på vår hemsida, i vår webb-shop, i kataloger, på produkter samt i andra media.

Force Majure

Båda parter ska vara befriade från fullgörande av avtalet om fullgörandet förhindras eller väsentligen försvåras av omständighet som part inte rimligen kunnat råda över eller förutse.

Följande och liknande omständigheter skall anses utgöra befrielsegrunder där de hindrar eller försvårar avtalets fullgörelse: eldsvåda, krig, mobilisering, rekvisition, beslag, valutarestriktioner, allmän varuknapphet, knapphet på transportmedel, strejk, lockout, inskränkningar i form av drivkraft samt fel i eller försening av leveranser från underleverantörer som har sin grund i sådan omständighet som avses i denna punkt eller andra omständigheter som part ej kan råda över, som antingen hindrar eller försvårar parts fullgörande i sådan grad, att det ej kan ske annat än till onormalt hög kostnad.

Ägare

Hälsogiganten AB, 559442-4995, Heden hus 124, 821 31 Bollnäs

Klarna

Information om Klarnas villkor hittar du här:

https://www.klarna.com/se/villkor