Limicol – Kolesterol

Kolesterol är en viktig typ av fett som finns i blodet och är avgörande för att kroppen ska fungera korrekt. Det finns två huvudtyper av kolesterol: LDL (lågdensitetslipoprotein) och HDL (högdensitetslipoprotein).

LDL-kolesterol, även känt som ”dåligt” kolesterol, kan ansamlas på artärväggarna och orsaka blockeringar som leder till hjärtproblem och stroke. Å andra sidan hjälper HDL-kolesterol till att transportera överskott av kolesterol till levern för borttagning, vilket gör det till ”bra” kolesterol.

Faktorer såsom kost, motion, genetik och livsstil spelar en viktig roll för kolesterolnivåerna. Höga nivåer av LDL-kolesterol och låga nivåer av HDL-kolesterol är riskfaktorer för hjärtsjukdomar.

För att hantera kolesterolnivåer rekommenderar läkare ofta en hälsosam livsstil med en balanserad kost, regelbunden motion och vid behov medicinering. Det är viktigt att regelbundet kontrollera kolesterolnivåerna och att följa råd från en läkare för att minska risken för hjärt-kärlsjukdomar.

Limicol är det första och enda kosttillskottet som har fått ett positivt uttalande från EFSA för påståendet: “Minskar LDL-kolesterolnivån i blodet. En hög nivå av LDL-kolesterol är en riskfaktor för utveckling av kranskärlssjukdom.” Limicol har en patenterad formula baserad på naturliga ingredienser. Effektiviteten är dokumenterad i 4 kliniska studier. Det är det första kosttillskottet som exklusivt kan använda ett hälsoanspråk som hänvisar till minskad risk för sjukdom.