Att människor blir allt mer medvetna om sin egna hälsa och känner en motivation till att förbättra den är en positiv trend som ökat de senaste åren. Ett preparat som idag blivit populärt bland människor som är intresserade av att göra det bästa av sin hälsa är MCT-olja. Alpha Plus MCT-olja tillverkas från ekologiskt framställd och GMO-fri kokosolja från norra delen av Filippinerna. Kokosoljan kommer från kokosnötter som odlas giftfritt under hållbara och rättvisa förhållanden. Alpha Plus MCT-olja passar utmärkt som energitillskott, i matlagning, till sallader och olika typer av drinkar/smoothies.

Man varför har MCT-oljan blivit en så populär vara bland hälsomedvetna människor?

Medellånga mättade fettsyror (MCT, Medium Chain Triglycerides) är en unik form av fett som kan ge en lång rad positiva effekter. Det är just oljeproduktens kortare kedjelängd som ger oljan dess unika egenskaper, att det snabbare absorberas och förbräns av kroppen. Detta resulterar i sin tur till en mycket snabbare omvandling till bränsle för omedelbar användning av organ och muskler. En annan unik egenskap är att MCT kan bidra till att kroppen lättare kommer in i ketos. För de som följer en ketogonisk kostmall är därför MCT extra intresant då det kan användas som ett hjälpmedel.

Förutom att MCT fungerar som ett energitillskott och har en positiv inverkan på kroppens produktion av ketoner så bidrar det även till att hjälpa kroppens upptag av vitamin E, magnesium och kalcium. Men var noga med att inte börja med för höga doser, utan följa de rekomenderade anvisningarna och ta tillskottet tillsammans med mat då MCT-olja är ett kraftfullt tillskott.

Du finner produkten här: MCT-olja, 250ml Alpha Plus