Beskrivning
Ceremoniell Matcha Te 100 gram Bättre Hälsa
Matcha är ett fint, pulveriserat, grönt te av hela blad rikt på antioxidanter.
Matchate räknas som världens finaste te, och det produceras under väldigt kontrollerade former. Tebuskarna skuggas som skydd för solen och experter väljer ut de allra finaste bladen. Efter att bladen har plockats, så torkas de och mals sedan i mycket speciella granitstenkvarnshjul. Det kan ta ända upp till en timme att mala 30 gram Matchaté. Till skillnad från vanligt grönt te som bryggs på teblad så används hela blad i Matchaté. Teéts antioxidanta effekt blir extremt mycket högre och endast en halv tesked blir en riktig hälsokur.
Pulvret blir extremt fint, vispas ner i varmt vatten (ungefär 70 grader) och dricks som det är. Matchaté ger en intensiv emeraldgrön färg och har en fin, mjuk och fyllig smak. Tebladen innehåller tio gånger mer näring än i bästa sortens bryggté, och är extremt antioxidantrika (innehåller nästan 500 gånger mer antioxidanter än äpple). Den antioxidanta effekten mäts i ORAC-enheter. Matcha ger 1400 ORAC-enheter per gram (ca en 1/4 tsk). Detta kan jämföras med äpple som har ORAC 3, hallon som har ORAC 50, blåbär som har ORAC 93 och Gojibär som ligger på ORAC 253.
Matchaté kan verka energigivande och rogivande, vilket sannolikt beror på aminosyran L-theanin som finns i té. Matcha te har använts i de traditionella japanska teceremonierna i närmare 1000 år och betraktas som det absolut förnämaste teet av alla. Idag används det näringsrika teét i allt från glass och bakverk till matlagning och matcha-latte. Det viktiga när du väljer matchaté, är att det är malt på riktiga matchablad och inte på vanliga téblad. Bättre Hälsas Shizuoka Organic Matcha te 1st Grade (av tre graderingar) räknas som världens förnämsta te.
Förpackningen innehåller 100 gram.
Dosering:
Rör ut en 1/2 tesked i en kopp med 70 grader varmt vatten.
Ingredienser:
Ekologiskt matcha te av riktiga matchablad.
Förvaring:
Förvaras i rumstemperatur.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.