Daosin, 90 tabletter

679 kr

Proteinextrakt med histaminnedbrytande diaminoxidas enzym

I lager

Artikelnr: RB-4356694-C Kategorier: , , Etiketter: , , , , ,

Beskrivning

Daosin, 90 tabletter – RevivaBio

Daosin innehåller det histaminnedbrytande enzymet diaminoxidas och kan vara till hjälp vid histaminintolerans.

Daosin är ett kosttillskott som innehåller det histaminnedbrytande enzymet diaminoxidas (förkortas ofta DAO) som hos människan bildas i mag-tarmkanalen. Den spelar en viktig roll för nedbrytningsförmågan av föda innehållande biogena aminer. Enzymet används vid känningar av histamin. Histamin i maten skall normalt brytas ner i tunntarmen av diaminoxidas, men har man brist på enzymet får man ofta besvärliga symtom.

Man kan också lida av histaminintolerans även om man har tillräcklig produktion av diaminoxidas. Orsaken är då att man är särskilt känslig för histamin. Att mäta kroppens enzymaktivtet av diaminoxidas är därmed inte helt tillförlitligt.

Vad är histaminintolerans?

Histamin finns i vår föda. Histamin i maten bryts normalt ner i tunntarmen av ett enzym som heter diaminoxidas. Relativt många människor saknar permanent eller tillfälligt en tillräcklig produktion av diaminoxidas. Man kan då inte bryta ner histamin i maten tillräckligt vilket leder till att man kan drabbas av histaminintolerans och kan ge flera symptom.

Histaminenzymer hjälper i första hand till att spjälka histamin i födan och tas därför i samband med mat för hjälpa kroppen att bryta ner histamin i maten. Det går även bra att ta på tom mage för att sänka histaminhalter i blodet. Daosin används i första hand i förebyggande syfte, för att undvika reaktioner på mat, och för att förhindra astma, migrän, insomnia och andra symptom på histaminintolerans

Nedan följer några reaktioner som kan grunda sig i histaminintolerans:

  • Mag-tarmbesvär (illamående, kräkningar, buksmärtor, gaser, ballongmage och diarré)
  • Hudbesvär (eksem, nässelfeber, flush, klåda, rodnad)
  • Huvudvärk och migrän
  • Astmaliknande besvär, nästäppa, nysningar, rinnande näsa
  • Hjärtklappning, hjärtarytmier, blodtrycksfall, brännande känsla i mun och svalg
  • Yrsel
  • Andra allergiliknande symtom

Du som har något eller flera av ovanstående symtom och misstänker att det handlar om histaminintolerans kan pröva Daosin. Undvik med fördel föda med höga histaminhalter så som många olika ostar, makrill, tonfisk, ansjovis, sardiner, rödvin, lagrade köttprodukter som salami, korv och rökt skinka, spenat och tomater, surkål och sojasås. Lång lagring av mat, hög temperatur och dålig hygien ökar också mängden histamin.

Förpackningen innehåller 90 tabletter.


Dosering:

Ta en tablett tillsammans ett glas vatten 15 minuter före en måltid med hög halt histamin. Ta max 3 tabletter per dag (motsvarar tre måltider).


Ingredienser:

Fyllnadsmedel (mikrokristallinsk cellulosa, maltodextrin), Surhetsregulator (natriumfosfat), Beläggningsmedel (shelack), Emulgeringsmedel (tvärbunden natriumkarboximetylcellulosa), Proteinextrakt från grisnjure, Antiklumpningsmedel (kiseldioxid), Beläggningsmedel (hydroxipropylmetylcellulosa), Surhetsregulator (kalciumkarbonat), Antiklumpningsmedel (magnesiumsalt från fettsyr), Fullhydrerat vegetabiliskt fett (kokosnöt), Stabilisator (polydextros), Antiklumpningsmedel (talk).


Innehåll:

Per 3 tabletter % av RDI*
Diaminoxidas 0,9 mg Ej fastställt

*Rekomenderat dagligt intag


Förvaring:

Oåtkomligt för barn

 

Ytterligare information

Vikt 60 kg
Badges

Search Keywords

Search Priority (1-9)

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Daosin, 90 tabletter”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *