Hudborste

129 kr

Borste för torrborstning och för att stimulera och öka lymfcirkulationen

I lager

Artikelnr: VT-4357770 Kategorier: , , ,

Beskrivning

Holistic Horizons Hudborste

Borste för torrborstning och för att stimulera och öka lymfcirkulationen. Rekommenderad av Dr. Robert Gray.

Torrborstning är en enkel och effektiv rening. När avfallsprodukter lämnar kroppscellerna förs de ut genom blodet och lymfan. Eftersom lymfsystemet för bort gifter och överskottsvätska från kroppscellerna är dess funktion oerhört viktig för din hälsa – livsviktig.

Blodet har en egen pump nämligen hjärtat. Lymfsystemet saknar pump. Det bästa sättet att få lymfan att röra sig är genom djupandning och kroppsrörelse.

Att hoppa studsmatta i kombination med djupandning är den mest effektiva metoden. Dessa rörelser stimulerar lymfan till att flyta fritt och därmed avgifta cellerna på dess restprodukter. Att hoppa hopprep är en annan ”lymftränare” vilket dock ej är lika skonsamt för kroppen.

Daglig torrborstning av huden är en mycket effektiv lymfrenare. Fem minuter av daglig torrborstning kan jämföras med 30 minuters kraftfull fysisk aktivitet enligt författaren Robert Gray. Det är viktigt att hudborsten är en s k naturborst. När man torrborstar skall kroppen vara torr och borsten skall passera varje kroppsdel minst en gång med undantag av ansiktet. Det skall inte vara några cirkulerande skrubbningar eller rörelser fram och tillbaka. Ett rent drag är tillräckligt. Borstningen skall generellt göras mot magen. Borsta ner för nacken och bålen samt upp för armarna och benen. Hudborstningen skall genomföras en till två gånger per dag. En väl genomförd torrborstning tar inte längre än 5 minuter och är mycket stimulerande och stärkande.

OBS: Eftersom kroppen vänjer sig vid det mesta så minskar effekten av torrborstningen om man alltid gör den. Därför rekommenderas att man, när man börjar med torrborstning, gör den dagligen i 3 månader. Därefter gör man den endast 2 ggr per vecka, alltid samma dagar t ex måndag och torsdag.

Robert Gray, författararen till bästsäljaren ”Handbok för tarmhälsa”, anser att en tarmrening är det första steget vid en rening av lymfan så att överflödiga restprodukter som cirkulerar i lymfan kan släppas ut. Det andra steget skulle då vara torrborstning. Akuta ”sjukdomssymtom” är i de flesta fall ett tecken på en ”överfull” lymfa. Det är då vanligt att man känner ett sorts tryck i hela kroppen. Denna spänning i musklerna övergår ofta till smärta i kombination med stark trötthet.

Vid dessa tillfällen hudborsta dig minst 2 gånger per dag med upptill 4 drag per kroppsdel och genomför ett vattenlavemang direkt efteråt. Detta skapar ett tryck på lymfsystemet vilket möjliggör en tömning av lymfan i tarmen. Använd alltid renat vatten då klor kan förekomma i kranvattnet vilket kan förstöra tarmfloran.Värm upp vattnet till kroppstemperatur eller minst 30 grader och försök att föra in vattnet i tarmen långsamt. När allt vatten förts in i tarmen håll kvar det så länge som möjligt. Varje lavemangomgång skall bestå av minst tre lavemang som tas efter varandra.

Ytterligare information

Vikt 200 kg

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Hudborste”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *