Wild Yam, 360 kapslar

599 kr

Rotväxt, vars rötter och knölar innehåller planthormonet diosgenin

I lager

Artikelnr: DC-4351078 Kategorier: , Etiketter: , ,

Beskrivning

Wild Yam 360 kapslar DCG

Wild yam är en rotväxt, vars rötter och knölar innehåller planthormonet diosgenin, en föregångare till progesteron och DHEA.

Wild Yam är en rot som använts i över 2000 år av befolkning i Asien och Afrika. Den finns i flera olika former, och namnet på roten i produkten är Dioscorea opposita och kallas också för Chinese Yam. Den näringsrika roten (som påminner om sötpotatis) växer i Nigeria, Afrika och numera odlas den även i Sydamerika.

Wild Yam är en god energikälla; 100 gram ger 118 kalorier. Roten innehåller mycket fibrer som behövs för att minska konstipation. Wild Yam innehåller även vitaminerna A, C, E och K, mineraler som natrium, kalcium, koppar, järn, magnesium, mangan, fosfor, selen, zink och betakaroten. Det som gör Dioscorea opposita mest intressant är dock dess innehåll av ett aktivt ämne i dess rötter och knölar, 16 % av växthormonet diosgenin.

Diosgenin är mycket likt de hormoner som naturligt produceras i kroppen. Diosgenin är en föregångare till både progesteron och DHEA. Wild Yam har under många sekel använts som en medicinsk ört för att främja både kvinnor och mäns hälsa och har traditionellt användts som hjälp vid olika besvär såsom exempelvis PMS, menopaus och nedstämdhet. För övrigt innehåller Wild Yam även fytoöstrogena ämnen som är växtämnen som liknar kroppens eget östrogen.

Fytoöstrogenerna kan vara till hjälp vid den, så vanligt förekommande östrogendominansen som orsakas av olika miljöfaktorer, sämre kosthållning, felaktig livsstil och hög stressfaktor. Dessa fytoöstrogener kan binda till östrogenreceptorer utan att nödvändigtvis aktivera dem. Det kan få kroppen att modulera sin produktion av östrogener och därmed minska risken för östrogendominans och besvär som beror på ett fluktuerande östrogen.

Man kan säga att Dioscorea opposita är genom sina progesteronliknande egenskaper ett gott hjälpmedel när det gäller att balansera framför allt hormonella faktorer. Progesteron är kroppens balanshormon.

Förpackningen innehåller 360 kapslar.

Dosering:

2 kapslar morgon och kväll.

Ingredienser:

Fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa), wild yam-extrakt (Dioscorea opposita), sojalecitin, klumpförebyggande medel (magnesiumstearat). Vegetabilisk kapsel (hydroxipropylmetylcellulosa).

Förvaring:

Förvaras torrt i tillsluten förpackning och oåtkomligt för barn.

Ytterligare information

Vikt 100 kg
Search Keywords

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Wild Yam, 360 kapslar”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *