Bio-Chrom, 60 tabletter

165,18 kr

Organiskt bundet krom från kromjäst tillverkat med en patenterad källa

Slut i lager

Artikelnr: PN-4350262 Kategorier: , , Etiketter: ,

Beskrivning

Bio-Chrom 60 tabletter Pharma Nord

Innehåller patenterat organiskt krom (ChromoPrecise) med upp till 10 gånger högre upptaglighet.

Kromet som används i Bio-Chrom är organiskt bundet, vilket betyder att det är bundet till jäst och naturliga aminosyror (kromjäst). Det har en utmärkt biotillgänglighet och är upp till 10 gånger mer absorberbart än andra godkända kromkällor.

Bio-Chrom är tillverkat med en patenterad, organisk källa som kallas ChromoPrecise®, vilket är en kromjäst utvecklad speciellt för att ge optimal biotillgänglighet. Denna specifika kromkälla tillverkas i enlighet med strikta kontrollregler (GMP-standard som normalt används för att tillverka läkemedel) för att säkerställa utmärkt kvalitet och säkerhet med uttömmande dokumentation.

Krom är ett viktigt mineral som bidrar till normal metabolism av kolhydrater, lipider och proteiner. Dessutom stöder krom biologiska processer som är involverade i att bibehålla normala blodsockernivåer. Oorganiskt bundet krom har oftast en dålig biotillgänglighet. Effekten av ett kromtillskott bestäms av hur effektivt detta näringsämne absorberas i kroppen.

Under många år trodde man att krom ingick som en del av ett ämne som kallat GTF (Glukos Tolerance Factor). Teorin om GTF hade endast delvis stöd, och att det finns en specifik GTF-molekyl i kroppen kunde aldrig bevisas. Nyare forskning har dock visat att det finns en unik krombindande molekyl som kallas kromodulin, och skiljer sig något från GTF men som har samma egenskaper. Så när vi talar om kromodulin istället för GTF är det samma fördelar vi hänvisar till.

Kroppens kromreserv är cirka 4-6 mg. Med ökande ålder kan koncentrationen av krom i olika vävnader falla avsevärt. Intag av något sött kan erbjuda en tillfällig lindring av sötsuget på grund av den tillfälligt ökade energin, men effekten avtar snart och lämnar oss där vi började. På lång sikt kan ett sådant sötsug ha en negativ effekt på kroppsvikten. Med en produkt som Bio-Chrom kan man hjälpa kroppen att bibehålla normala blodsockernivåer och förhindra att dessa situationer uppstår.

Innehåller 60 tabletter.

Dosering:

1 tablett dagligen för vuxna och barn över 11 år.

Rekommenderad daglig dos bör ej överskridas.

Ingredienser:

Kromberikad jäst (ChromoPrecise®), maltodextrin, fyllnadsmedel: mikrokristallinsk cellulosa, klumpförebyggande medel: talk, ytbehandlingsmedel: hydroxipropylmetylcellulosa, klumpförebyggande medel: kiseldioxid, konsistensmedel: magnesiumsalter av fettsyror.

Lämpligt för vegetarianer.

Innehåll:

Per 1 tablett % av RDI*
Krom 100 µg 250%

*Dagligt referensintag

Förvaring:

Förvaras i rumstemperatur, ej i direkt solljus.

Förvaras utom räckhåll för små barn.

Ytterligare information

Vikt 300 kg

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Bio-Chrom, 60 tabletter”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *