Bio-Pycnogenol, 90 tabletter

445 kr

Kollagen stimulerande tillskott för hudens elasticitet

I lager

Artikelnr: PN-4377084 Kategorier: , , Etiketter: , ,

Beskrivning

Bio-Pycnogenol 90 tabletter Pharma Nord

Pycnogenol är ett standardiserat, patenterat extrakt, tillverkat från barken av den franska strandtallen som stödjer god blodcirkulation.

Varje tablett Bio-Pycnogenol innehåller 40 mg av ett patenterat extrakt från barken på den franska strandtallen (Pinus pinaster). Bio-Pycnogenol innehåller en unik blandning av vattenlösliga naturligt förekommande bioflavonoider och fruktsyror, varav flera också är kraftfulla antioxidanter. Bio-Pycnogenol är ett kosttillskott som stödjer en bra blodcirkulation i kroppen. I USA är produkter med Pycnogenol på topp-10 listan över de mest populära kosttillskotten och ämnet är mycket väldokumenterat.

En naturlig antioxidant från fransk strandtall

  • 40 mg standardiserat, patenterat extrakt i varje tablett
  • Tillverkad från barken av den franska strandtallen (Pinus pinaster )
  • Bidrar till att skydda celler från oxidativ skada
  • Kliniskt dokumenterat

Extraktet Pycnogenol görs från barken på den franska strandtallen med det latinska namnet Pinus pinaster. Träden odlas på 2,5 miljoner tunnland stora plantager i sydvästra Frankrike. Pycnogenol tillverkas genom att ta vara på den yttre barken av träden. Det färska barken pulveriseras och en extraktion görs med etanol och vatten via en patenterad process. Det finns många olika typer av bioflavonoider i Pycnogenol, exempelvis katekin, epikatekin, flavoner och taxifolin. Bioflavonoider eller flavonoider är en grupp vattenlösliga, så kallade sekundära växtämnen som innehåller flavonämnen. Intag av en tillräcklig mängd bioflavonoider anses vara en viktig del av en hälsosam och varierad kost.

Att ta Bio-Pycnogenol som kosttillskott kan stimulera produktionen av kollagen i kroppen vilket kan bidra till att hudens elasticitet återskapas. Detta har visats genom de vetenskapliga undersökningar kring produkten som gjorts. Pycnogenol är ett naturligt extrakt utvunnet från medelhavstallen Pinus maritima.

Pycnogenol bidrar med:

  • Hälsosamma bioflavonoider
  • Stödjer bra blodcirkulation
  • Skydda celler från oxidativ skada
  • Ger dig hälsosamma bioflavonoider

Pycnogenol har funnits på marknaden i mer än 40 år och ämnet har undersökts i ett stort antal vetenskapliga studier. Pycnogenol har märkts GRAS (Generally Recognized As Safe) av oberoende toxikologiska experter. Detta innebär att Pycnogenol anses vara helt säkert att konsumera. EUs myndighet för livsmedelssäkerhet (EFSA) har utvärderat bevis bakom Pinus pinaster (Pycnogenol) och har godkänt följande påståenden:

  • Pinus pinaster (bark från fransk strandtall) fungerar som en antioxidant och bidrar till att upprätthålla en god hälsa genom att skydda celler från oxidativ skada
  • Extrakt från barken av den franska strandtallen (Pycnogenol) stödjer en bra blodcirkulation

Förpackningen med Bio Pycnogenol kosttillskott innehåller 90 tabletter.

Dosering:

1 tablett 2 gånger dagligen.

Rekommenderad daglig dos bör ej överskridas.

Ingredisenser:

Fyllnadsmedel: mikrokristallinisk cellulosa, maltodextrin, tallbarksextrakt (Pycnogenol®), ytbehandlingsmedel: hydroxipropylmetylcellulosa, konsistensmedel: kalciumfosfater, klumpförebyggande medel: magnesiumsalter av fettsyror.

Innehåller inte socker, jäst eller gluten. Lämpligt för vegetarianer.

Innehåll:

Per 1 tablett Per 2 tabletter
Pycnogenol 40 mg 80 mg

 Förvaring:

Förvaras i rumstemperatur, utom räckhåll för små barn.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Bio-Pycnogenol, 90 tabletter”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *