Bio Magnesium Plus, 90 kapslar

159 kr

Kosttillskott av magnesium som är ett av våra viktigaste mineraler

I lager

Artikelnr: EP-4350754-A Kategorier: , , Etiketter: , ,

Beskrivning

Bio Magnesium Plus – Synergos 90 kapslar IMS Nutrition

Uppgraderat tillskott av magnesium förstärkt med kalium och vitamin B6 för ökad biotillänglighet.

Nu med kalium vilket kommer väsentligen att förstärka magnesiumjonernas biotillgänglighet. Absorberingen av magnesium i tunntarmen styrs av speciella bärarproteiner, TRPM6, som är kaliumberoende. Med en kaliumförstärkning skapas förutsättningar för en bättre funktion hos dessa bärarproteiner i tarmcellerna.

Även ökat mängden vitamin B6 från 2 mg per dagsdos till 18 mg per dagsdos. Produktionen av TRPM6 styrs av en vitamin B6-beroende proteinsyntes i tarmcellen. Denna syntes aktiveras i cellkärnan i tarmcellen. Vitamin B6 i samverkan med magnesium och kalium förbättrar produktionen av TRPM6 i tarmcellerna.

Som råvara för magnesiumjonerna har det använts en väldigt specifik form av trimagnesiumcitrat med 13% halt av magnesiumjoner. Det citrat som finns i denna form av trimagnesiumcitrat är biologiskt framtagen från ekologiskt odlade citroner. I produktionförfarandet används inte Aspergillus niger 8svartmögelsvamp).

Brist på magnesium kan visa sig som bland annat:

 • Muskelkramper, speciellt i vaderna
 • Hjärtklappning, speciellt på natten
 • Gallstensanfall
 • Nedstämdhet

Det finns kostanalyser som visar att vi får i oss mindre magnesium via kosten än vi behöver. Magnesium är det ämne som är näst vanligast förekommande i våra celler. Det bidrar till att reglera en rad biokemiska processer i kroppen. Alla biokemiska reaktioner styrs av enzymer och de flesta enzym arbetar tillsammans med metaller. Magnesium ingår i fler än 300 olika enzym i kroppen. Magnesium är avgörande för ATPas, det enzym som gör att cellerna kan skapa energi, ATP. Det är väsentligt för till exempel muskelarbete och transport av näringsämnen och andra substanser genom cellmembranen. ATP används också till att bilda nya celler och ny vävnad.

Hjärtat har ett extremt högt magnesiuminnehåll, cirka 18 gånger mer än i annan muskelvävnad. Magnesium bidrar till att upprätthålla den elektriska spänningen över cellmembranen i nerv- och muskelceller som är avgörande för nervcellernas funktion. Utan magnesium skulle såväl hjärtat som musklerna och nerverna förlora sin kraft.

Riskfaktorer för magnesiumbrist är:

 • Ensidig kost
 • Sockersjuka
 • Njursjukdom
 • Kronisk diarré
 • Bantningskurer
 • Åldrande
 • Graviditet

Förpackningen innehåller 90 kapslar.

Dosering:

Tre kapslar per dag eller enligt rekommendation.

Ingredienser:

Magnesium (trimagnesiumcitrat). Fyllnadsmedel (mikrokristallinisk cellulosa). Vitamin B6 (pyridoxin HCL). Kalium (kaliumklorid). Smörjmedel (magnesiumstearat). Kapsel: Gelatin.

Innehåll:

Per 3 kapslar % av RDI*
Magnesium 330 mg 88%
Kalium 30 mg 1,5%
Vitamin B6 18 mg 1286percent

*Dagligt referensintag

Förvaring:

Förvaras oåtkomligt för barn.

 

Ytterligare information

Vikt 100 kg
Search Keywords

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Bio Magnesium Plus, 90 kapslar”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *