Kolesterol är en viktig typ av fett som finns i blodet och är avgörande för att kroppen ska fungera korrekt. Det finns två huvudtyper av kolesterol: LDL (lågdensitetslipoprotein) och HDL (högdensitetslipoprotein).

LDL-kolesterol, även känt som ”dåligt” kolesterol, kan ansamlas på artärväggarna och orsaka blockeringar som leder till hjärtproblem och stroke. Å andra sidan hjälper HDL-kolesterol till att transportera överskott av kolesterol till levern för borttagning, vilket gör det till ”bra” kolesterol.

Faktorer såsom kost, motion, genetik och livsstil spelar en viktig roll för kolesterolnivåerna. Höga nivåer av LDL-kolesterol och låga nivåer av HDL-kolesterol är riskfaktorer för hjärtsjukdomar.

För att hantera kolesterolnivåer rekommenderar läkare ofta en hälsosam livsstil med en balanserad kost, regelbunden motion och vid behov medicinering. Det är viktigt att regelbundet kontrollera kolesterolnivåerna och att följa råd från en läkare för att minska risken för hjärt-kärlsjukdomar.

Limicol är det första och enda kosttillskottet som har fått ett positivt uttalande från EFSA för påståendet: “Minskar LDL-kolesterolnivån i blodet. En hög nivå av LDL-kolesterol är en riskfaktor för utveckling av kranskärlssjukdom.” Limicol har en patenterad formula baserad på naturliga ingredienser. Effektiviteten är dokumenterad i 4 kliniska studier. Det är det första kosttillskottet som exklusivt kan använda ett hälsoanspråk som hänvisar till minskad risk för sjukdom.

Kombinationen av aktiva ingredienser i LIMICOL® minskar LDL-kolesterolet. Högt kolesterol är en riskfaktor för utveckling av kranskärlssjukdom. Ungefär en miljon svenskar tar medicin för förhöjt LDL-kolesterol, framför allt olika typer av statiner. Statiner är läkemedel och är känt för att orsaka allvarliga biverkningar som muskelsmärta, magbesvär, huvudvärk, överkänslighet och allergiska reaktioner. Biverkningarna i samband med intaget av LIMICOL® är mindre än 1%.

LIMICOL®s patenterade formula innehåller rött jästris med 2 mg monakolin K, extrakt av kronärtskocksblad och vitlök, polyfenoler från tallbark från Landes, policosanoler från sockerrör och vitaminerna E, B2 och B3.

Noggranna kvalitetskontroller utförs vid tillverkningen av LIMICOL® med fokus på två ämnen; citrinin – en förorening som kan finnas i rött jästris och monakolin K – som kan orsaka biverkningar liknande de av statiner vid högre dagligt intag än 3 mg. LIMICOL® garanterar frånvaron av citrinin och ett innehåll av 2 mg monakolin K per daglig dos.