Robert Gray är en pionjär inom tarmrening och tarmens viktigaste roll för vår hälsa och välbefinnande. Han är en välkänd näringsexpert och chef för ”The Food For Health Institute” i USA och är dessutom professionell medlem av det amerikanska sällskapet för näringsfysiologer och det amerikanska sällskapet för örtspeciellister. Robert Grays tarm- och lymfreningsprogram har tagit nio är att utveckla och räknas till en av de bästa i världen.

Återfå vitalitet och hälsa genom Robert Grays tarmreningsprogram

Robert Grays tarmreningsprogram avlägsnar gammalt stagnerat avlagringar ur kroppen som kan ha funnits där i flera år. En uppbyggnad av stagnerat material i tarmarna uppstår när människor äter fel sort mat (skräpmat), äter för mycket samt om inte matsmältningen fungerar perfekt. Detta slambildande restmaterial kan blockera en tillfredställande tarmfunktion och ligga till grund för bakterier och svampar. Detta skapar en kronisk förgiftning av vårt blod, hela vårt system, orsakar trötthet och en kronisk försämring av hälsan, vitaliteten och välbefinnandet. I dagens moderna samhälle är detta tillstånd oundvikligt och kan drabba oss alla, med tanke på vår stressiga vardag och livsstil samt levnadsvanor. Med hjälp av Robert Gryas tarmreningsprogram är det möjligt att avlägsna gammalt stagnerat restmaterial som annars aldrig lämnar kroppen.

Ett unikt genombrott för att förbättra tarmfloran

Tarmfloran består av de ”vanliga” bakterierna som möjliggör en normal avföring. När tarmfloran normaliseras ökar tarmtömningsfrekvensen och blir mer regelbunden. De hjälper också till med att bryta ner farliga bakterier och svampar i tarmen. När tarmfloran utarmas minskar tarmtömningen och blir mer oregelbunden. En rad ospecificerade symptom kan orsakas av de gifter som tillåts cirkulera i kroppen. Många människor har aldrig upplevt den vitaliteten och välbefinnandet som uppstår när tarmfloran normaliserats och är i balans.

Vad är då svårigheterna med att bibehålla en god tarmflora?

För det första är tarmfloran svårt att implantera. Bra probiotika är dyra och det kan ta flera år av dagliga intag/tillskott innan en tillfredsställande inplantering har uppnåtts. Även om den existerande tarmfloran är få så är det bättre att föröka denna stam då den redan är anpassad och inplanterad.

Robert Grays tarmreningsprogram:

Starta med programet

Individens känslighet för programmet varierar betydligt. Därför ska man alltid anpassa dosen efter eget behov och lyssna på kroppen. Tabellen nedan visar hur man startar och genomgår hela programmet. Programmet består av tillskott i form av både pulver (finns fyra olika sorter som man kan välja) och tabletter.

 

Nivå Bulking Agent Cleansing Formula Antal dos/dag Antal dagar
A 1 tsk 0 1 3
B 1 tsk  0 2 3
C 2 tsk 0 1 3
D 2 tsk ½ 1 3
E 2 tsk ½ 2 3
F 2 tsk 1 2 14
G 2 tsk 1 3 14-21
H 2 tsk 2 3-4 21
I 2 tsk 3 3-4 21-42

 

För bästa effekt bör man torrborsta sig med hudborste (naturborste) en gång per dag. Borsta med lätta drag mot hjärtat. Ett kraftfullt drag är tillräckligt. Kom ihåg att huden är vårt största Orhan och torrborstning stimulerar lymfan/cirkulationen.

Blanda pulvret med ett stort glas vatten eller juice. Drick ytterligare ett glas vatten varje gång, efter man har tagit kuren. Uppstår reaktioner typ förstoppning, diarré, huvudvärk, illamående etc. gå tillbaka en dos nivå och stanna kvar tills reaktionen försvinner. Återigen anpassa doseringen efter eget behov. Människor med svår candidabesvär kan få reaktioner av Intesinal Bulking Agent II (innehåller lök) då denna stimulerar tarmfloran kraftigt, vilket medför att candidasvampen kan dödas i för snabb takt. Använd i dessa fall Special Formula Bulking Agent. Programmet genomförs allt efter behov.

Avsluta programmet

När din tarmkanal blivit fullkomligt ren ska det inte längre finnas några mörka färger i avföringen och tömmningarna återgår till det normala minst en gång per dag. Du har nu troligtvis avancerat till nivå 1. Detta kan ta cirka tre månader för medelpersonen, den kan emellertid ta längre period för vissa individer. Avsluta därefter programmet gradvis genom att gå ner i dosnivåer under cirka en veckas tid. Efter programmet slut kan man ta Laktobakteria Bulk eller Intestinal Food Jordärtskocka dagligen, för att bibehålla en god tarmflorabalans.

Innehållsdeklaration

Pulver:

Tabletter:

Efter programmet:

Laktobakteria Bulk kan ersätta andra Bulking Agent som komplement till Robert Grays pulver (Bulking Agent). Special för individer som är känsliga för lök eller föredrar en annan smak. Löken har bytts ut mot jordärtskocka som stimulans för de vanliga tarmbakterierna. Smaken är avsevärt förbättrad. Optimal Greens är tillsatt för att ge ytterligare näring till tarmfloran. Optimal greens består av bla. Korngräs, spirulina, chlorella, acidifidus, bifidus. Laktobakteria Bulk kan även tas dagligen som fibertillskott. Det ger också en mättnadskänsla, så vill man inte äta mycket som tex. I samband med en speciell diet, då kan det vara bra att ta Laktobakteria Bulk före maten. Plus att det är ett bra kosttillskott för tarmbalansen.

Intestinal Food jordärtskockspulver består av cirka 70% FOS som fungerar som mat för tarmfloran. Är också rik på kalium och vegetabiliskt protein. Blandas lätt i dryck eller fungerar utmärkt som ingrediens i mat.